X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mediatorul ONU pentru criza siriana: O divizare a Siriei nu trebuie acceptata

13 oct. 2015,, 16:25   Externe
3086 0

Foto: ruvr.ru

Mediatorul ONU pentru criza siriană, Staffan de Mistura, a făcut apel la comunitatea internațională să nu accepte o divizare a Siriei, o idee vehiculată de unii diplomați și analiști în contextul continuării conflictului militar din această țară, informează BBC, pe site-ul său în limba rusă.

''În această etapă, trebuie evitată cu orice preț o divizare a Siriei, care de fapt este deja luată în considerare ca o variantă posibilă. Noi considerăm însă că aceasta va fi o tragedie'', afirma luni emisarul ONU în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

Reprezentantul Națiunilor Unite a atras totodată atenția că situația din Siria poate deveni un ''coctail toxic'', cu scenarii ale conflictelor din Afganistan, Libia și Somalia.

Mediatorul ONU a mai indicat că, de la intervenția militară rusă în Siria, începută la 30 septembrie, aproximativ 40.000 de sirieni și-au părăsit casele și s-au refugiat în alte regiuni ale țării. În acest context, el a cerut regimului de la Damasc și forțelor militare ruse să înceteze operațiunile militare în zonele localităților Zabadani, Kefraya, Fua și să permită evacuarea populației civile din aceste teritorii.

''Intervenția militară rusă a introdus o nouă dinamică'', constata Staffan de Mistura în aceeași conferință de presă, subliniind că înfrîngerea terorismului nu poate reuși decît printr-un proces politic paralel.

Staffan de Mistura se află marți la Moscova pentru a discuta situația din Siria cu conducerea rusă, după care se va deplasa la Washington, precizează sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?