X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Platforma DA, în ajunul întâlnirii cu Timofti, Streleţ şi Candu

13 oct. 2015,, 14:27   Politică
3355 4
Платформа DA накануне встречи с Тимофти, Стрельцом и Канду
Foto: pan.md
Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale vor prezenta, mâine, în cadrul şedinţei organizate de primii demnitari în stat un document care conţine prima etapă a îndeplinirii revendicărilor protestatarilor.

Este vorba despre depolitizarea instituţiilor de stat, combaterea reală a corupţiei la nivel înalt, precum şi cerinţele social-economice, toate acestea fiind cerute de o sută de mii de oameni care au protestat pe 6 septembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„În linii mari, documentul a fost finalizat, mai avem câteva momente de pus la punct. Mâine vom fi gata să-l prezentăm clasei politice. Rămânem fermi pe poziţii. Nu intenţionăm să plecăm capul în faţa unei guvernări corupte, care nu este demnă de acest popor. Acest mesaj va fi transmis şi mâine demnitarilor cu care urmează să ne întâlnim”, a declarat secretarul Consiliului Marii Adunări Naţionale, Chiril Moţpan,

Între timp, reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr au lansat procesul de colectare a semnăturilor necesare pentru iniţierea referendumului cu privire la alegerea preşedintelui de întreg poporul. Aceştia au făcut un apel către cetăţenii să se implice activ în acest proces.

Astfel, toţi care vor să facă parte din grupul de iniţiativă pot trimite un mesaj cu datele de contact la numărul de telefon - 069492201 sau pe adresa demnitate.adevar@gmail.com.

Precizăm că iniţial, şedinţa organizată de şeful statului, preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul, cu participarea membrilor Consiliului Marii Adunări Naţionale, a fost planificată pentru astăzi, dar ulterior a fost amânată cu o zi.

Săptămâna trecută, membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale au anunţat care vor fi revendicările prioritare înaintate guvernanţilor. Prima prevede demisia procurorului general, Corneliu Gurin, a şefului CNA, Viorel Chetraru, dar şi a preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi. În continuare, membrii Consiliului cer să fie majorate pensiile, subvenţiile pentru fermieri şi modificarea Legii 190 cu privire la veteranii de război. Totodată, manifestanţii vor solicita modificarea Constituţiei, pentru a permite cetăţenilor să-şi aleagă preşedintele prin vot direct.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?