X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Mii de manifestanți protestează la Berlin împotriva proiectelor de liber schimb UE-SUA-Canada

10 oct. 2015,, 22:00   Externe
4021 0

Foto: agerpres.ro

Mii de manifestanți s-au reunit sâmbătă la Berlin pentru a protesta împotriva proiectului de liber schimb TTIP, în prezent în discuție, între Uniunea Europeană și SUA, precum și împotriva celui între UE și Canada (Ceta), relatează AFP. Răspunzând la apelul mai multor partide politice, organizații sindicale, de protecție a mediului, antimondialiste și de apărare a consumatorului, manifestanții au început să se adune în jurul orei 09:00 GMT în fața Gării centrale din Berlin, de unde au plecat în marș.

Organizatorii se așteaptă să vină între 50.000 și 100.000 de participanți la această acțiune, mobilizând pentru transportul lor la Berlin numeroase trenuri speciale și peste 600 de autocare în toată Germania. Principalul obiectiv al manifestației: acordul TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership—Tafta, în franceză), a cărui viitoare rundă de negocieri urmează să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie la Miami (Florida) și care urmărește să suprime barierele vamale și între reglementările dintre SUA și Europa.

Un acord similar, Ceta (Accord économique et commercial global), este în discuție între UE și Canada. Oponenții se tem că aceste tratate nu vor duce decât la o dereglementare generalizată și la un recul în aria de acțiune a guvernelor. În negociere din 2013, acordul comercial SUA-Europa va fi, dacă se va încheia, cel mai vast din lume. Cele două părți vor să-l încheie înainte de sfârșitul mandatului președintelui Barack Obama anul viitor, în pofida numeroaselor obstacole, în special a opoziției opiniei publice din unele țări europene, între care și Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?