X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Candu: Dodon a trecut la planul „C”

8 oct. 2015,, 12:05   Politică
4339 14

Candu: Dodon a trecut la planul „C”
Foto: mail.ru

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, sugerează că inițiativa socialiștilor privind demiterea sa din funcție ar fi fost coordonată cu anumite forțe de la Moscova. Potrivit spicherului, PSRM a recurs la acest pas, după ce inițiativele anterioare legate de demisia președintelui și premierului au eșuat, informează NOI.md.

„Chiar mă miram de ce pînă astăzi nu a fost cerută demisia mea, luînd în considerare că a fost cerută demisia președintelui, a premierului, chiar mă miram cînd va veni momentul. Bănuiesc că domnul Dodon, întors recent din deplasare, luînd în considerare că planurile «A» și «B» nu au funcționat, acesta e probabil planul «C» pregătit acolo”, a precizat Candu.

„I-aș sugera domnului Dodon să se gîndească și la planul următor de exit, de ieșire din această situație în mod onorabil, luînd în considerație că totuși interesul Republicii Moldova ar trebui să fie o prioritate pentru toți politicienii”, a adăugat democratul.

Președintele Parlamentului a mai precizat că există o procedură legală privind revocarea sa din funcție, care trebuie respectată întocmai. În ceea ce privește acuzațiile înaintate de Igor Dodon, precum că spicherul și-ar fi depășit atribuțiile, Candu a explicat că socialiștii nu au respectat condițiile legale atunci cînd au solicitat demisia mai multor șefi de instituții.

„Legea stabilește clar care este procedura de demisie a unor funcționari. Eu nu pot încălca procedura prevăzută de lege. I-am rugat pe colegi să propună modificarea legislației în așa fel, încît să-și regăsească intențiile în efecte juridice”, a explicat spicherul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?