Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Hollande: Europa "a întârziat" să estimeze amploarea tragediilor din Orientul Mijlociu și Africa

7 oct. 2015,, 19:00   Externe
5348 2
Олланд: Европа опоздала с осознанием последствий событий на Ближнем Востоке и в Африке
Foto: un.org
Președintele francez Francois Hollande a declarat miercuri, la Parlamentul European, că Europa 'a întârziat' să estimeze corect amploarea 'tragediilor' din Orientul Mijlociu și Africa, ce au declanșat cea mai gravă criză a imigrației în Europa de după 1945, informează AFP.

'Europa s-a ocupat cu salvarea de vieți, cu lupta împotriva rețelelor criminale' ce profitau de pe urma afluxului de refugiați, însă 'Europa a întârziat să înțeleagă că tragediile din Orientul Mijlociu și Africa vor avea consecințe pentru ea', a afirmat șeful statului francez în fața deputaților europeni.

Hollande a atenționat, de asemenea, în legătură cu un 'război total' dacă Europa nu va acționa în Siria și în regiune, îndemnând din nou să se găsească o alternativă la regimul lui Bashar al-Assad.

'Să nu credem că vom fi la adăpost dacă vom lăsa confruntările religioase să se amplifice: acesta va fi un război total', a atenționat Hollande. 'Trebuie să construim în Siria, cu toți cei care pot să contribuie la aceasta, un viitor politic care să-i ofere populației siriene o alternativă la Bashar al-Assad sau Daesh', a adăugat președintele francez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?