Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Repere pentru alegerea unui cărucior perfect

6 oct. 2015,, 18:15   Societate
4777 0

Repere pentru alegerea unui carucior perfect
Foto: noi.md

Tinerii parinti sunt adesea in dilema cand trebuie sa aleaga un carucior pentru bebelusul care urmeaza sa vina pe lume sau pentru cel pe care il au deja. In alegerea unui carucior adecvat nevoilor copilului si al confortului lor, ca adulti, stau la baza o serie de atribute pe care acesta trebuie sa le aiba. Unul dintre acestea ar fi functionalitatea multipla.

Pe ce se bazeaza aceasta afirmatie? Foarte simplu! Un carucior ce poate asigura spatiul de odihna al bebelusului, dar care ulterior poate fi utilizat si in anotimpul cald, dar si cand cel mic are deja 9-12 luni, ar fi alegerea perfecta. Dintre aceste modele de carucioare va putem sugera alegerea modelului “Cangaroo Sarah Albastru” ce are o gama larga de utilizari. Poate fi folosit ca landou pentru bebelusul de pana in 3-4 luni ce poate fi pozitionat in varianta clasica, plan drept, dar are si optiunea plan inclinat la 30 de grade, pozitie perfecta pentru bebelusul aflat in stare de veghe.

Structura sa metalica rezistenta si manerul reglabil pe inaltime, alaturi de sistemul de suspensie a socurilor generate de pavaje, drum pietruit sau denivelari, asigura odihna celui mic in orice conditii. Roata din fata este pivotanta permitand simplu schimbarea directiei de mers, iar rotile din spate au sistem de franare. Capotina reglabila este generoasa si protejeaza copilul de vant, soare si alte intemperii in timpul deplasarii. Caruciorul se poate transforma cu usurinta in carucior sport, atasandu-se pe aceeasi structura accesoriul din dotare. Varianta sport este prevazuta cu centura de prindere in 5 puncte si bara de protectie detasabila, posibilitate de reglare a spatarului in 3 pozitii si posibilitatea amplasarii acestuia pe structura fie cu fata sau cu spatele in directia de deplasare. Si partea destinata caruciorului “sport” este accesorizata cu capotina de protectie reglabila. Un cosulet auto elegant poate fi utilizat in orice tip de masina datorita sistemului de adaptare, dar poate reprezenta un cosulet ce permite transportul facil al bebelusului in orice loc. Spatiul generos al acestuia si bara de prindere pentru jucarii garanteaza celui mic o pozitie confortabila pentru somn sau starea de veghe.

Un alt atribut de care trebuie sa tina seama cei care achizitioneaza un carucior pentru cei mici este sistemul de pliere al acestuia. Un carucior pliabil reprezinta alegerea perfecta pentru momentele in care se deplaseaza cu bebelusul in alte localitati: in concedii sau la bunici, acesta putand fi transportat simplu in portbagaj sau chiar in mana. Sunt carucioare care se pliaza tip carte: “Carucior 3 in1 Baby Care”, “Ketru Street 3 in 1”, “Evo 3 in 1 Sand”, “Caruciur 3 in 1 Kummer Venetia Deluxe” si multe alte modele.

Un alt atribut al carucioarelor multifunctionale care este, de asemenea, foarte important, sunt accesoriile din doaterea acestuia. Unele modele sunt accesorizate cu salteluta pentru landou, adecvata ca dimensiune si duritate pentru copiii de 0-6 luni. Pe langa o pozitionare adecvata, ergonomica a corpului in timpul somnului sau al perioadei de veghe, rigiditatea saltelutei este foarte importanta. Daca salteluta este foarte moale, in ciuda confortului resimtit de cel mic, aceasta permite deformari prin utilizari indelungate si favorizeaza deformarea coloanei vertebrale, generand scolioza si/sau cifoza, ovservabile abia in jurul varstei de 3-4 ani si care se trateaza prin exercitii specifice timp indelungat. Dintre carucioarele accesorizate cu salteluta adecvata putem preciza: “Caruciur Zip 3 in 1”, “Carucior 3 in 1 S-Line Abdor”, “Set Carucior Malibu XL All in One Toast/black”, „Carucior Moodd 3+Landou Foldable Quinny+ Cos auto Pebble” si multe alte modele. Un alt accesoriu important il reprezinta husa pentru picioare care poate fi utilizata fie in landou atunci cand va deplasati cu bebelusul in zile friguroase, dar in special este necesara pentru varianta carucior sport, cand va deplasati cu cel mic in zilele friguroase sau chiar iarna.

Husele pentru picioare sunt realizate din material gros, rezistent si natural(fie lana, fie fibra poliester) invelita in husa lavabila, impermeabila si rezistenta la vant. Marea majoritate a carucioarelor multifunctionale au acest accesoriu in dotare:” Carucior Kunert Vip 3 in 1 Dots”, „Carucior 3 in 1 Bebetto Aquarius”, „Carucior 3 in 1 Arte 3x3”, „Carucior Pentru Copii 3 In 1 GC116” si multe alte modele pe care le puteti gasi pe www.nichiduta.ro

De un real folos atunci cand va deplasati impreuna cu bebelusul la cumparaturi sau la plimbare, este cosul generos de cumparaturi si bagaje amplasat in partea inferioara a caruciorului. Datorita rezistentei structurii metalice a intregului ansamblu si a suportului pentru bagaje, acest accesoriu generos asigura un spatiu special creat pentru transportul diverselor obiecte. Fie ca transportati ceva sau nu, deplasarea, impingerea si manevrarea caruciorului, fie varianta landou sau carucior sport, nu se modifica. Toate carucioarele sunt dotate cu acest accesoriu important.

Alte accesorii cu care sunt dotate diferite modele de carucioare sunt: plasa antiinsecte, umbreluta de soare, paravan antivant sau geanta de transport in care intregul ansamblu se pliaza usor putand fi transportat in mana, in portbagajul masinii, in avion.

Un alt atribut ce se afla in atentia parintilor cand cumpara un carucior este culoarea acestuia. Fie din magazine, fie prin comenzi on line, cu livrare la domiciliu, puteti alege carucioare personalizate coloristic pentru baieti sau fetite, culori unisex sau multicolore. Dintre carucioarele realizate in doua nuante complementare, culori moderne, iar nu clasicul rosu sau albastru, putem mentiona cateva variante: ”Carucior 3 in 1 Landou, Sport si Scaun Auto JUKE” in combinatia eleganta turqoise si alb; „Carucior 3 in 1 Bebetto Pascal” in varianta cromatica gri fier, adecvata pentru baieti sau fete; „Carucior sistem Cosatto 3 in 1 Giggle Pixelate” foarte vesel si pastelat, ce poate fi utilizat pentru baieti sau fete, ce poate fi vazut de la distanta, acesta fiind un atu perfect pe timp de seara sau noapte.

Dintre modelele de carucioare multifunctionale, unele au o singura roata pivotanta si sistem de franare la rotile din spate: ” Carucior sistem Cosatto 3 in 1 Giggle Pixelate”, „Carucior Moodd 3+Landou Foldable Quinny”, „Carucior copii 3 in 1 Bexa Ideal Black Cadru negru” si multe alte tipuri; alte modele au patru roti: ”Sistem carucior 3 in 1 Pulsar”, „Carucior copii Pop Art 3 in1”, „Carucior Sistem Trio Streety” si altele ; unele tipuri de carucioare au rotile cu banda de silicon ce asigura aderenta pe orice tip de traseu, chiar si iarna, alte modele au rotile gonflabile.

Observati din randurile de mai sus, care ar fi atributele ce garanteaza achizitionarea unui carucior perfect. Nu uitati ca acest obiect este o investitie pe termen lung pentru copilul dvs. Accesoriile din dotare si posibilitatea utilizarii acestuia pe parcursul oricarui anotimp, cel putin pana cand cel mic atinge varsta de 2-3 ani, in cazul variantei sport, determina alegerea unui carucior confortabil, fiabil si estetic. Pe langa faptul ca reprezinta un mijloc de deplasare impreunca cu bebelusul si copilul mic, va reprezinta pe dvs, ca parinti responsabili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?