X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ordinul dat de Benjamin Netanyahu care poate stîrni un val de reacţii negative

6 oct. 2015,, 11:50   Externe
2309 0

Foto: ruvr.ru

Israelul a început marți demolarea caselor aparținînd familiilor palestinienilor acuzați de comiterea de atacuri la Ierusalim, după ce premierul Benjamin Netanyahu a dat undă verde forțelor israeliene să-și înăsprească acțiunile represive în contextul violențelor din Cisiordania și Ierusalimul de Est, relatează AFP, citat de Agerpres.

Marți, armata israeliană a demolat casele familiilor a doi palestinieni care au comis atacuri anul trecut.

Un jurnalist France Presse a relatat despre demolarea casei lui Ghassan Abu Jamal în cartierul Jabal Moukabber în Ierusalimul de Est. În noiembrie anul trecut, Ghassan Abu Jamal, împreună cu vărul său Oudai Abou Jamal, au ucis cinci persoane într-o sinagogă în vestul Ierusalimului.

Cei doi veri palestinieni au fost împușcați pe loc și autoritățile israeliene au ordonat demolarea caselor familiilor lor, care se învecinau.

Tot în cartierul Jabal Moukabber, armata israeliană a anunțat că a demolat casa familiei lui Mohammed Jaabis, acuzat de Israel de comiterea în august 2014 a unui atac cu un excavator împotriva unui autobuz la Ierusalim. Și acesta a fost împușcat pe loc de forțele de ordine israeliene.

Aceste demolări intervin pe fondul violențelor comise în Cisiordania și Ierusalimul de Est ocupat și după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurări luni seară că nu va exista "nicio limită în lupta pînă la moarte împotriva terorismului palestinian".

El a făcut referire la incursiunile fără precedent ale forțelor de securitate în cartierele palestiniene din Ierusalim, la desfășurarea a sute de soldați în Cisiordania și a mii de polițiști la Ierusalim, precum și la preconizata demolare a caselor autorilor atentatelor sau ale familiilor acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?