X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În regiunea Moscova se construiește un complex frigorific pentru produse agricole din Găgăuzia

6 oct. 2015,, 09:45   Economie
5443 2
Foto: noi.md
În regiunea Moscova se construiește în ritm activ un complex pentru păstrarea produselor agricole din Găgăuzia și comercializarea lor ulterioară pe teritoriul Rusiei. De mersul lucrărilor a luat cunoștință în cadrul vizitei sale la Moscova bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, informează NOI.md.

Potrivit bașcanului, construcția complexelor de păstrare a producției pentru exportatorii găgăuzi la Moscova a fost prevăzută de programul preelectoral. În prezent Comitetul Executiv al Găgăuziei lucrează în mod consecvent pentru deblocarea exporturilor de produse pe piața rusă. În cadrul vizitei obiectului, bașcanul Găgăuziei a menționat că investitorul soluționează problemele în complex. Irina Vlah a specificat că realizarea acordului de cooperare între Găgăuzia și regiunea Moscova dă primele rezultate.

Construcția obiectului este finanțată de antreprenorul Iuri Iakubov, consilier al șefului autonomiei pentru relațiile economice externe, din contul mijloacelor proprii și de creditare. Echipamentul special va fi montat în februarie anul viitor. Complexul frigorific va fi inaugurat înainte de noul sezon agricol. Suma mijloacelor bănești investite în proiect va constitui aproximativ 22-23 de milioane de dolari. „După finalizarea construcției, complexul va fi transmis în gestionare unei întreprinderi cu capital moldo-rus”, a specificat Iuri Iakubov.

În scopul promovării produselor găgăuze în Rusia, pe piața moldovenească va fi inaugurată aleea „Gagauz mallari”, iar pe teritoriul complexului frigorific – magazinul „Oguzmarket”, cu suprafața de 6,5 mii metri pătrați. În afară de aceasta, Iuri Iakubov finanțează construcția reprezentanței Găgăuziei în Federația Rusă, care va fi amplasată în nemijlocită apropiere de aceste obiecte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?