Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Premierul explică în ce condiții va discuta despre demisii

5 oct. 2015,, 17:05   Politică
6829 13

Premierul explică în ce condiții va discuta despre demisii
Foto: mesaj.md

Guvernul va fi gata să discute cu liderii Platformei „DA” despre demisii după ce angajamentele asumate pentru o perioadă determinată de timp nu vor fi îndeplinite. Declarația aparține premierului Valeriu Streleț, care a precizat că starea tensionată din societate trebuie dezamorsată, informează NOI.md.

Potrivit șefului executivului, Parlamentul, președintele și Guvernul trebuie să adopte o foaie de parcurs și să vină cu un apel comun către protestatari.

„Cred că este loc pentru a discuta un plan de acțiuni format din doi pași: la început convenim ce urmează să facă guvernarea într-o perspectivă scurtă și medie, cu acțiuni și termene exacte, după care, în caz că guvernarea nu-și onorează angajamentele, sîntem gata să discutăm și despre demisia structurilor de vîrf ale puterii de stat”, a menționat Streleț.

Demnitarul a calificat drept distructiv apelul Platformei „DA” către protestatari privind neplata facturilor la gaz și electricitate. Referindu-se la rezoluția adoptată ieri de manifestanți, în care este constatată uzurparea puterii de stat, Valeriu Streleț a precizat că aceasta este doar o opinie, și nu un act cu putere juridică.

Premierul a ținut să facă și unele precizări legate de vizita în SUA, menționînd că în absența lui, în societate au fost răspîndite idei eronate.

„Unul dintre miturile intens promovate se referă la faptul că țara arde, iar Streleț a plecat la New York. Este total fals. Am avut o vizită plină de conținut, foarte și foarte eficientă. Al doilea – precum că Moldova este în izolare internațională. Și acesta este un fals. Noi avem un dialog foarte consistent cu toți partenerii de dezvoltare. Vizita la Bruxelles urmează a fi întreprinsă în viitorul apropiat”, a explicat premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?