X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Muzeul de Artă este vernisată expoziția lui Ion Anghel

2 oct. 2015,, 18:00   Societate
3260 0

La Muzeul de Artă este vernisată expoziția lui Ion Anghel
Foto : opiniabuzau.ro

Începînd cu 2 octombrie, la Muzeul Național de Artă din capitală, iubitorii de artă vor putea admira expoziția lui Ion Anghel, care întrunește 26 de lucrări, relatează NOI.md.

Ion Anghel s-a născut la 17 februarie 1973 la București, unde locuiește și activează pînă în prezent. În 1991 a absolvit Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, iar în 1997 – Academia de Artă din București, secția pictură. Din 2008 este lector universitar la Universitatea de Arte din București”.

„La o primă privire, putem constata că pictura lui Ion Anghel conține o «materie comună» cu, spune el, un alt Anghel, mai bătrîn şi mai mare față de care există atracție, dar mereu o distanță constantă. Într-adevăr, poate o anumită dezinvoltură a tușei și tonului elegiac ar putea confirma această apropiere. Însă prezența unor repere cromatice alerte sau accentele colorate care agrementează şi «condimentează» compozițiile, cît și construcțiile descentrate, compozițiile «deranjate» vizual în mod voluntar, îl plasează pe Ion Anghel într-o zonă de certă originalitate”, afirmă Horia Avram despre lucrările lui Ion Anghel.

Expoziția va putea fi vizitată pînă pe 18 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?