Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Expert: Moldova nu are o alternativă viabilă decât FMI

23 sep. 2015,, 13:30   Economie
2924 0

Эксперт: У Молдовы нет реальной альтернативы МВФ
Foto: ru-trade.info

Republica Moldova nu are o alternativă viabilă decât Fondul Monetar Internaţional, chiar dacă va primi un credit din partea României. Declaraţia aparţine avocatului Roger Gladei, specializat în drept financiar şi bancar, şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Şi Grecia a încercat pe parcursul a mai bine de doi ani să întoarcă spatele FMI. Au aşteptat ca prietenii ruşi să le dea bani să construiască corăbii, porturi. Dar speranţa s-a dezumflat ca un balon şi în cele din urmă acelaşi Guvern Tsipars a revenit la masa de negocieri cu FMI”, a argumentat avocatul.

Gladei consideră că Republica Moldova trebuie să se conformeze şi să accepte cerinţele FMI. „Trebuie să ne supunem regulilor de joc. Problema e că noi vrem să jucăm şi să câştigăm în liga superioară, însă după regulile din liga a doua. Republica Moldova se comportă ca un elev corigent care fie că stinge lumina sau strică tabla pentru că nu şi-a făcut temele”, a adăugat juristul.

Roger Gladei consideră că Chişinăul nu are şanse să semneze acum un nou memorandum cu FMI. „Cel mai degrabă cei de la FMI se află la noi într-o misiune de monitorizare. Şansele că va fi semnat acum un nou memorandum de finanţare sunt aproape nule. Guvernul Republicii Moldova nu şi-a făcut temele. Au fost promise reforme, s-au acceptat condiţii, dar nu s-au făcut. Nu a fost respectată nici promisiunea de a se face ordine în sistemul financiar-bancar, unde, dimpotrivă, situaţia a degradat”, a spus Gladei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?