Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

PPEM a depus o petiție privind anularea definitivă a noilor tarife la gaz și energia electrică

7 sep. 2015,, 15:13   Societate
2966 3

PPEM a depus o petiție privind anularea definitivă a noilor tarife la gaz și energia electrică
Foto : noi.md

Liderul Partidului Popular European, Iurie Leancă, a semnat o cerere prealabilă, prin care solicită anularea noilor tarife la gazele naturale și energia electrică. Documentul a fost depus astăzi la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, notează NOI.md.

Potrivit reprezentanților PPEM, Agenția nu a respectat procedurile legale privind organizarea consultărilor publice, iar tarifele la gaz publicate în Monitorul Oficial sînt mai mari decît cele anunţate în şedinţa publică din 18 iulie curent. Conform legislaţiei, Agenţia trebuia să publice proiectele deciziilor, notele informative şi alte materiale în baza cărora au fost elaborate deciziile de mărire a tarifelor.

Astfel, formațiunea îndeamnă toți consumatorii, asociaţiile profesionale de profil și organizaţiile neguvernamentale să dea curs iniţiativei de contestare a hotărîrilor ANRE în instanță.

„Mai mulţi experţi în domeniu, inclusiv foşti angajaţi ai ANRE, au criticat modul netransparent în care au fost adoptate hotărîrile referitoare la tarife. Mai mult decît atît, operatorii pot ignora recomandarea ANRE privind auditul, deoarece, potrivit legislaţiei, doar Agenţia este împuternicită să efectueze controale la titularii de licenţe. Calificăm această decizie ca fiind una populistă, menită să inducă în eroare populaţia”, a declarat Iurie Leancă.

Precizăm că săptămîna trecută ANRE a luat decizia de a suspenda aplicarea noilor tarife la energia electrică și gazele naturale pe un termen de 60 de zile. Instituția a recomandat operatorilor să organizeze, în termenul respectiv, un audit în cadrul căruia să fie verificate cuantumul noilor tarife și corectitudinea acestor calcule.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?