Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pe un teren de joacă din Chișinău se construiește o parcare auto (VIDEO)

2 sep. 2015,, 14:45   Capitala
4396 0
Автостоянку в Кишиневе строят на детской площадке
Foto: noi.md
Astăzi locatarii blocului de pe strada Cuza-Vodă, nr. 25/2, au stopat, potrivit opiniei lor, o construcție ilegală a unei parcări auto pe un teren de joacă din curtea blocului respectiv, relatează NOI.md.

„La ora 8.00 au început lucrările de construcție pe terenului de joacă, care are deja 35 de ani, a relatat locatara acestui bloc Irina Nistor. În curtea noastră locuiesc circa 30-40 de copii și mai vin copii de la grădinița din apropiere și casele vecine. Reprezentanții Preturii distrug terenul nostru, pentru care noi am adunat bani, am instalat bănci, am vopsit leagănele etc. Ni s-a spus că aici va fi o parcare auto, dar în curtea noastră deja este o parcare pentru 180 de locuri, și în strada Valea Crucii mai este o parcare. Unii locuitori parchează autovehiculele lîngă scară, dar trecerea pentru ambulanță sau pompieri este liberă. Sîntem indignați de faptul că se încalcă drepturile copiilor noștri la dezvoltare. Pentru ce am mai plantat acești arbori, ca să fie tăiați?”.

Șeful adjunct al Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție Botanica, căpitanul de poliție Adrian Argheli ne-a comunicat că aproape de ora 10.00 serviciul „902” a recepționat un apel potrivit căruia pe această adresă a fost pornită o construcție ilegală. „La locul incidentului s-au deplasat angajații Inspectoratului de Poliție Botanica. Aici a fost depistat un grup de locuitori care nu sînt de acord cu aceste lucrări. Au sosit și reprezentanții Primăriei, Preturii. Lucrările de construcție au fost suspendate. Antreprenorul dispune de toate actele necesare pentru construcție. Lucrările nu vor avea loc pînă cînd nu se va ajunge la un consens cu locatarii”, a declarat reprezentantul organelor de drept. De menționat că lucrările au fost efectuate de antreprenorul de la Direcția generală transport public și căi de comunicație.

Reprezentanții constructorilor, care au dispărut pînă la sosirea noastră, le-au spus locatarilor că ei, chipurile, au cîștigat un tender al Primăriei. Însă, potrivit legislației, pe terenurile de joacă sînt interzise lucrările de construcție. Constructorii au demontat deja terenul pentru scuturatul covoarelor, o construcție metalică de pe terenul de joacă, urmează terenul pentru uscatul rufelor și băncile. Și, judecînd după marcaj, parcarea trebuia să ajungă chiar pînă la leagăne, probabil pentru ca copiii să poată inspira în voie gazele de eșapament…

Locuitorii blocului care au cîte un automobil sau chiar cîte două consideră totuși că sănătatea copiilor este mai importantă decît încă o parcare. Această curte este foarte verde și confortabilă, aici se respiră liber chiar în timpul caniculei, aici pot să se odihnească copiii și maturii. De ar trebui să fie distrus ce s-a creat timp de 35 de ani?


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?