X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Papa iartă avortul femeilor care se pocăiesc!

2 sep. 2015,, 04:30   Externe
3920 1

Foto: pesurse.ro

Biserica Catolică le va da dreptul preoților să ierte păcatul avortului femeilor care se pocăiesc, se arată într-o scrisoare a Suveranului Pontif publicată marți de Vatican. Papa arată că preoții vor avea această putere în timpul „Anului Sfânt al Milostivirii”, care va începe în decembrie, scrie USA Today.

Biserica consideră avortul drept un păcat grav, putând constitui motiv de excomunicare. Papa Francisc a deplâns „pierderea de către indivizi și de către societate a sensibilității față de o viață nou-născută”. Însă a afirmat că destule femei nu înțeleg gravitatea gestului de a pune capăt unei sarcini și cred că nu au de ales.

Suveranul Pontif a afirmat:

„Mă gândesc mai cu seamă la toate femeile care au recurs la avort. Sunt conștient de presiunea care le-a împins să ia această măsură. Știu că este o grea încercare existențială și morală. Am întâlnit atâtea femei căsătorite care purtau în inima lor cicatricea acestei decizii dureroase. Ceea ce s-a petrecut este profund nedrept, însă numai înțelegând adevărul acesta îl poate face pe cineva să nu-și piardă speranța.” Papa s-a referit și la puterea de iertare a lui Dumnezeu, atunci când oamenilor le pare cu adevărat rău pentru păcatele lor.

„De aceea, am decis să le acord tuturor preoților, în timpul Anului Jubiliar, dreptul de a absolvi păcatul avortului celor care l-au săvârșit și care, cu inima pocăită, cer iertare pentru asta.” Decizia în privința avorturilor este ultima dintr-o serie de eforturi de a readuce înapoi în Biserică diverse categorii de oameni. Luna trecută, Papa a adresat o chemare către Biserică să-i primească pe catolicii care au divorțat și s-au recăsătorit.

În luna martie, el a afirmat opoziția față de căsătoriile homosexuale, însă a declarat că biserica poate tolera anumite forme de uniuni civile. Anul Jubiliar începe pe 8 decembrie 2015 și durează până pe 20 noiembrie 2016 și are ca scop declarat să le ceară catolicilor să nu judece sau să condamne, ci să ierte și să iubească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?