X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Streleţ: Moldova niciodată nu va renunţa la Transnistria

1 sep. 2015,, 16:00   Politică
6007 9
Стрелец: Молдова никогда не откажется от Приднестровья
Foto: gov.md
Moldova în nici un caz nu va renunţa la Transnistria. Despre aceasta a declarat Prim-ministrul Valeriu Streleţ, marţi, la întrevederea cu pedagogii şi studenţii Universităţii de Stat a Moldovei, cu prilejul începerii noului an şcolar.

Corespondentul agenţiei "Infotag" a relatat de la întrevedere că Premierul a transmis un mesaj de felicitare cu acest eveniment important, menţionând că a fost student al acestei universităţi cu 28 de ani în urmă.

"Am intrat astăzi cu mari emoţii în incinta Blocului central al USM, la fel ca şi cu 28 de ani în urmă. Atunci îmi doream să cuceresc lumea, să obţin anumite succese, dar nici nu visam că acum, alături de colegii mei, voi rezolva problemele Moldovei", a recunoscut Premierul.

Întrebat despre perspectivele reglementării diferendului transnistrean, şeful Executivului a subliniat că "integrarea raioanelor din stânga Nistrului este prioritate naţională".

"Nimeni şi niciodată nu ne va permite în nici un caz să aplică în practică aşa-zisa frontieră pe Nistru. Nu putem renunţa la această "valiză fără mâner", care e grea, dar n-o poţi lăsa", a spus Streleţ.

Potrivit spuselor sale, identificarea unei soluţii pentru problema transnistreană trebuie "începută cu reintegrarea cetăţenilor, informarea obiectivă, reintegrarea sistemelor economice".

"Şi noi lucrăm în acest sens. În prezent una din sarcinile noastre principale vizează aplicarea Acordului de Comerţ Liber RM-UE şi pe malul stâng al Nistrului", a declarat Premierul.

Şeful Guvernului speră că noua generaţie de studenţi din Transnistria, care vin la studii pe malul drept al Nistrului, vor contribui la reintegrarea Moldovei.

Streleţ a subliniat că "la Facultatea de Istorie s-au format oameni de stat şi patrioţi ai ţării noastre".

"Şi anume aici am decis să punctez o serie de gânduri, idei şi direcţii definitorii pentru activitatea Guvernului în perspectivă scurtă şi medie de timp", a menţionat Streleţ.

Ţinând un discurs la Universitate, el a vorbit despre poziţia sa faţă de independenţă, statalitate, reforma administraţiei publice, sistemul bancar, economie şi bunăstarea oamenilor.

"Justiţia, statul de drept, combaterea corupţiei sunt elemente definitorii pentru readucerea încrederii cetăţenilor şi oamenilor de afaceri în lege şi în dreptate. Cât timp funcţionarii publici, judecătorii, procurorii, poliţiştii, angajaţii de la FISC, vameşii, inspectorii de tot soiul vor trata funcţia publică ca pe o mană cerească aducătoare de venituri fără nici un fel de riscuri - atât timp va fi necesară consolidarea tuturor forţelor sănătoase ale societăţii pentru a ne debarasa de acest flagel", a subliniat Streleţ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?