X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Germania cere o distribuire echitabilă a refugiaților în Europa

30 aug. 2015,, 19:00   Externe
4151 0

Foto: agerpres.ro

Germania și alte doar câteva state membre ale Uniunii Europene nu pot continua să absoarbă o cotă disproporționată de refugiați care ajung în blocul comunitar, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, care a adăugat că alte țări trebuie să facă mai mult, transmite Reuters. Germania se așteaptă ca numărul solicitanților de azil pe care îi va primi în acest an să crească de patru ori, la circa 800.000.

"Germania și alte doar câteva țări sunt de departe cele care primesc cei mai mult refugiați", a declarat, într-o conferință de presă, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului. "În contextul în care sunt 28 de state membre, acest lucru nu poate să continue. Trebuie să existe o distribuire echitabilă a refugiaților, cu mai multă solidaritate", a adăugat el.

Unele guverne europene au refuzat să primească refugiați și s-au opus propunerilor UE de stabilire a unui plan comun de acțiune în contextul acestei crize, care se intensifică pe fondul afluxului tot mai mare de imigranți ce fug din cauza războaielor și a sărăciei din Africa, Asia și Orientul Mijlociu. Potrivit lui Seibert, Europa are nevoie de o nouă abordare, în contextul în care numeroase țări nu mai respectă Regulamentul Dublin, care prevede trimiterea majorității solicitanților de azil înapoi în țara prin care au intrat în UE până când aplicația lor va fi procesată.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat sâmbătă că actuala politică europeană pentru rezolvarea crizei imigranților este "o rușine". "Europa riscă să eșueze din cauza modului dezastruos de administrare" a situației, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?