X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Au fost decernate Premiile Naționale, ediția 2015

27 aug. 2015,, 12:00   Capitala
3237 1
Прошла церемония награждения лауреатов Национальной премии 2015 года
Foto: noi.md
În data de 26 august curent, a avut loc Gala Premiilor Naționale, în cadrul căreia au fost decernate 23 de persoane: doctori habilitați, fotografi, editori, poeți, arhitecți. Printre laureații acestui premiu se numără și maestrul Nicolae Botgros, soprana Valentina Naforniță, poetul Emilian Galicu-Păun, transmite Noi.md.

La ceremonie au fost prezenți Premierul Valeriu Streleț, Președintele parlamentului AndrianCandu și Ministrul Culturii Monica Babuc.

Valeriu Streleț a menționat faptul că „27 august 1991 nu este doar o simplă zi din istoria noastră, este o zi istorică. Avem alături oameni care datorită talentului și muncii depuse au contribuit la promovarea imaginii Republicii Moldova. Soprana Valentina Naforniță strălucește pe cele mai renumite scene mondiale; vioara lui Nicolae Botgros este inegalabilă și astăzi. Fotografiile lui Mihai Potîrniche au devenit emblematice, iar lucrările savanților noștri sunt lucrări de o inestimabilă valoare”.

La rîndul său președintele Parlamentului le-a adus și el un cuvînt de felicitare laureaților și a afirmat:
„Sunteți acei oameni remarcabili care de-a lungul anilor ați făurit, alături de alți reprezentanți de seamă imaginea frumoasă a țării și ați contribuit la cimentarea independenței statului nostru care pe timp ce trece, devine tot mai cunoscut în întreaga lume”.

Marele Maestru Nicolae Botgros nu a fost prezent în cadrul ceremoniei de decernare, fiind plecat peste hotarele țării.

După ceremonie, toți cei prezenți au avut parte de un program artistic, unde a participat însăși Valentina Naforniță, alături de Eugen Doga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?