Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce greutate are cel mai mare strugure moldovenesc (FOTO)

24 aug. 2015,, 09:30   Societate
11000 0
Foto: karelia.ru
Duminică, 23 august, la Cimișlia pentru a treia oară s-a desfășurat Festivalul Strugurelui. Astfel, 61 de participanți din 15 regiuni din Moldova în care se cultivă strugurii s-au lăudat cu realizările sale , relatează NOI.md.

Cu regret, de această dată nu a sosit nici un Prim-ministru și nici măcar un vicepremier. Cei prezenți au fost salutați de viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama (ministrul Ion Sula, al căruia familie, printre altele, cultivă strugurii, a fost plecat în deplasare).

De asemenea, sărbătoarea a fost vizitată și de deputații în Parlament aflați în vacanță - Ion Balan, membru al Comisiei pentru Agricultură și Industria Alimentară, și Iurie Leancă, care a sosit aici în anul trecut în calitate de premier. O surpriză plăcută a fost apariția bașkanului Găgăuziei, Irina Vlah, care a sugerat ca următoarea sărbătoare a strugurilor de masă să fie organizată la Comrat.

În afară de viticultori și-au prezentat produsele și meșterii populari, și bucătarii locali. Totodată, această sărbătoare a strugurilor a fost însoțită de un program cultural vast, la care au participat colectivele și interpreții de muzică populară din diverse raioane.

În cadrul sărbătorii au fost organizate două concursuri – „Cel mai gustos strugure” și „Cel mai mare strugure”. Cel mai gustos soi de strugure a fost declarat „Codreanca” de la „Basan Agro”, „Prezentabil” de la gospodăria țărănească „Bragaru Nicolae” și „Chișmiș moldovenesc” de la gospodăria țărănească „Postică Nicolae”.

Cea mai mare greutate - 2,88 kg, a avut strugurele Arcadia, cultivat de Rodion Cebotari din raionul Căușeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?