X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel cere o nouă politică de azil în Uniunea Europeană

24 aug. 2015,, 02:00   Externe
3624 0

Foto: agerpres.ro

Politica dreptului de azil în Uniunea Europeană trebuie unificată și consolidată, iar refugiații distribuiți în mod echitabil între țările membre, a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel, împreună cu colegul său social-democrat, ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier, relatează duminică AFP. "Reacția care a avut loc până în prezent nu este în măsura exigențelor pe care Europa trebuie să le aibă vis-a-vis de ea însăși", au scris cei doi importanți politicieni, membri ai partidului SPD în guvernul condus de Angela Merkel, într-un articol publicat duminică în ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Referindu-se la o "datorie a generațiilor", Sigmar Gabriel și Frank-Walter Steinmeier consideră că "este necesară o distribuire echitabilă a refugiaților în Europa". Germania pare copleșită de sosirea în țară a unui număr fără precedent de refugiați, iar autoritățile germane se așteaptă ca numărul de solicitări de azil să atingă un nivel record de 800.000 în 2015.

"O situație în care, așa cum se întâmplă în prezent, doar câteva țări membre poartă întreaga responsabilitate este cu atât mai puțin gestionabilă decât un sistem care ar cântări în mod unilateral asupra țărilor, care din întâmplare formează frontierele externe ale Uniunii Europene", au insistat duminica Sigmar Gabriel și Frank-Walter Steinmeier. Cei doi miniștri au cerut instituirea unui "codex european de azil", care să garanteze același statut de azil în întreaga Uniune Europeană și o politică europeană în acest domeniu "nouă și mai ambițioasă".

În condițiile în care Germania primește un număr mare de refugiați provenind din țările balcanice, în prezent considerate sigure, cei doi politicieni au recomandat ca persoanele care nu pot solicita drept de azil "să se întoarcă în țările lor de origine", cărora le-au recomandat să colaboreze în mai mare măsură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?