X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, vor fi expuse la muzeu

23 aug. 2015,, 12:00   Capitala
4406 0
Выставка работ народной мастерицы Парасковьи Секриеру
Foto: alltravel.md
La 26 august, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, în cadrul unei expoziții, vor fi expuse lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, relatează NOI.md.

Expoziția se va desfășura sub genericul „Croșetînd firul destinului…”, începînd cu ora 14.00.

În opinia meșterului popular, arta croșetării exprimă frumusețea sufletului femeiesc. Din frageda copilărie a fost atrasă de misterul semnelor sacre. A croșetat și a studiat semnificațiile acestora.

Lucrările autoarei au fost prezente în cadrul mai multor expoziții personale în orașele Chișinău, Iași, București, Moscova, Brunssum (Olanda). Parascovia Secrieru a participat alături de alți meșteri populari din Republica Moldova, la diverse manifestări cultural-artistice organizate atît în țară, cît și peste hotare: Rusia, Ucraina, Belarus, România, Bulgaria, Franța, Canada, Marok, Italia, Olanda, etc. unde a fost menționată cu premii și diplome de merit.

Parascovia Secrieru s-a născut în comuna Bujor, raionul Hîncești, la 30 august 1939. A activat în domeniul pedagogic și a participat la elaborarea unui șir de materiale didactice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?