X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Peste 20 de copii din Chișinău, orfani sau rămaşi fără îngrijire părintească, vor merge în clasa 1

20 aug. 2015,, 12:00   Capitala
2790 0
В Кишиневе в первый класс пойдут более 20 детей-сирот
Foto: moldovanews.md
Viitorii elevi s-au întâlnit în incinta Primăriei mun. Chişinău pentru a primi mesaje de încurajare cu ocazia primului lor an de studii.

Șeful Direcției Educație din cadrul Primăriei, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a menționat că se bucură pentru acești pici că fac parte din cei 8500 copii care pășesc pe 1 septembrie în clasa întîi. “Vă doresc să vă fie interesant în lumea cunoștintelor și tind să vă anunț că toți copiii claselor primare vor avea parte de dejun gratuit”, a subliniat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

În acest an, centrul de plasament “Casa Familiei” petrece pentru prima dată copii în clasa întîi, de aceea educatorii centrului au emoții mari, dar sunt încrezuți că viitorii elevi vor fi exemplari și vor putea lega repede noi prietenii.

La eveniment, copiii au fost serviţi cu dulciuri și suc, au recitat poezii despre mamă și școală, iar după – au mers împreună cu tutorii într-un local din capitală. În plus, copiii vor primi cîte 4000 lei - bani din care asistenţii parentali vor procura haine şi rechizite şcolare necesare.

În prezent, în evidenţa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, sunt 1554 copii rămaşi fără ocrotire părintească, dintre care 743 sunt ocrotiţi prin tutelă. 431 dintre copiii au statut de copii orfani și primesc îndemnizaţii lunare de la stat în mărime de 600 lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?