Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Popov: Funcțiile de ambasadori sînt partajate între partide

19 aug. 2015,, 12:34   Politică
4163 2

Popov: Funcțiile de ambasadori sînt partajate între partide
Foto : unimedia.info

Ambasadorul Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov, susține că cele 17 funcții vacante de ambasadori vor fi partajate între partidele aflate la guvernare. Cu toate acestea, diplomatul și-a exprimat speranța, în cadrul unei emisiuni la „Unimedia”, că recomandările ministrului Natalia Gherman în această privință vor fi luate în calcul, notează NOI.md.

„Da, funcțiile de ambasadori sînt împărțite între partide. Ar fi nesincer să vă spun că n-am auzit, nu știu. Dă doamne, însă, ca acest proces să nu afecteze iremediabil și grav instituția pe care o reprezint și din care fac parte și să nu-i demobilizeze pe acei mulți diplomați cu experiență și de valoare din cadrul Ministerului de Externe, care stau de ani de zile acolo și nu sînt afiliați politic, dar și-au făcut cinstit meseria. În orice alt sistem ar fi meritat demult să fie ambasadori”, a explicat Popov.

Fostul viceministru a mai precizat că sînt și excepții de la criteriul politic de desemnare în funcție, cum ar fi Igor Munteanu, fost ambasador în SUA sau Victor Guzun, fost ambasador în Estonia, care au acces în aceste poziții din afara sistemului.

„Sper ca bunul-simț și patriotismul real, nu de paradă, să prevaleze și ca poziția Nataliei Gherman și a Ministerului să fie nu doar luată în seamă, dar să se ghideze după ea. Indiscutabil vor fi și numiri politice, am avut acest lucru și în trecut, mai mult pînă în 2010, mai puțin după 2010, dar vă spun că în anumite cazuri ministerul a cîștigat colegi”, a adăugat Andrei Popov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?