Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Veşti proaste pentru studenţi: chiriile pentru apartamente s-au scumpit (VIDEO)

11 aug. 2015,, 18:00   Capitala
4284 0
Плохие новости для студентов: аренда жилья подорожала (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Revenirea studenţilor în oraş a contribuit la majorarea preţurilor pentru chiria apartamentelor. Locuitorii capitalei au profitat de cererea mărită pentru locuinţe şi au scumpit apartamentele, pe care le dau în chirie.

Agenţii imobiliari sînt de părerea că lucrurile vor reveni la normal la sfîrșitul lunii septembrie, cînd majoritatea studenţilor vor avea spaţiu locativ.

Actualmente, tarifele de închiriere a unui apartament cu o cameră s-au majorat în mediu cu 30 euro, iar prețul pentru apartamentele cu două camere oscilează între 200 şi 300 euro lunar. În cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile au rămas constante în jurul valorii de 360 euro/ lună.

Totodată, situația cazării în căminele universitare, la fel, nu e una favorabilă. Studenţii sînt de acord să plătească mai mult pentru cazare în căminele studențești, numai cu condiția ca acestea să fie renovate. Și dacă unii studenţi consideră că prețurile la apartamente sînt exagerate pentru condițiile propuse și aleg un cămin, alții sînt siguri că varianta optimă sînt chiriile, în detrimentul căminelor, care nu au minimul necesar.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?