X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moscova: scandal rasist din cauza lui Obama cu o banană

3 aug. 2015,, 22:00   Externe
6768 4

Foto: infobiz.md

La campionatul de aparate de zbor individuale Red Bull Flugtag care s-a desfăşurat la Moscova s-a produs un scandal rasist.

La concurs şi-a făcut apariţia sosia preşedintelui SUA, Barack Obama, care urmărea o banană uriașă, înconjurat de papuaşi, relatează obozrevatel.com cu referire la „Novoe vremea”.

La campionat, patru bărbați, fără cămăși și feţele vopsite în negru și unul, sosia președintelui SUA, urmăreau o persoană deghizată într-un costum de banană.

Filmuleţul a atras imediat critici din partea activiștilor împotriva discriminării. Fondatorul grupului Suporterii CSKA împotriva rasismului, Robert Iustian, a fost primul care a descoperit acest filmuleţ și a declarat că acesta demonstrează că rușii de multe ori nu-şi dau seama că acțiunile lor sînt jignitoare.

"Ei cred că e amuzant, că acest filmuleţ cu Obama și persoanele de culoare care urmăresc o banană – este comic. Aceasta arată că există o problemă cu rasismul în societatea noastră, care nu este abordată", - a spus el.

La rîndul său, secretarul de presă al Red Bull, Vadim Şevcenko, a spus că filmuleţul nu este rasist, și, în general, "urmărirea bananei nu a fost planificată". Potrivit lui, sosia lui Obama era membrul echipei „Dollar, adio”, alături de personajele lui Vladimir Putin și Xi Jinping, iar banana, probabil era membru a altei echipe, „Candy Boom”.

"Desigur, acest lucru nu este o manifestare a rasismului. Dacă ați fi fost acolo, ați fi înțeles aceasta. Atmosfera era absolut prietenoasă și veselă", - a dat asigurări Şevcenko.

Cu toate acestea, pînă vineri seara Red Bull a eliminat video de pe site-ul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?