X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rusia are un nou tip de forțe armate

3 aug. 2015,, 21:00   Externe
7267 5

Foto: infobiz.md

Ministrul Apărării al FR, Serghei Șoigu, a declarat că în Rusia, în conformitate cu decretul prezidențial, a fost creat un nou tip de forțe armate - aerocosmice. Potrivit lui, forţele aerocosmice au fost puse în serviciu de la 1 august. Acest tip de trupe reuneşte Forţele Aeriene, Forţele de apărare aeriană şi anti-rachetă și Forțele Cosmice, relatează lifenews.ru.

- Formarea Forţelor aerocosmice prin comasarea Forţelor Aeriene, Forţelor de apărare aeriană şi anti-rachetă și Forțelor Cosmice este cea mai bună opțiune pentru a îmbunătăți sistemul de apărare aerospațială a țării, - a spus Serghei Șoigu.

Potrivit ministrului, apariția unui nou tip de forţe armate va permite concentrarea întregii responsabilităţi pentru dezvoltarea politicii militar-tehnice şi dezvoltarea trupelor. Şoigu a subliniat că unificarea Forţelor Aeriene, Forţelor de apărare aeriană şi anti-rachetă și Forțelor Cosmice va ajuta la îmbunătățirea sistemului de apărare aeriană și spațială a FR.

Șef al Forțelor aerocosmice a fost numit colonelul-general Viktor Bondarev, care pînă acum a condus Forţele aeriene.

În același timp, sistemul existent de gestionare a forțelor de aviație și de apărare antiaeriană nu se va schimba.

- Gestiune apărării aeroscosmice generale va fi realizată de către Statul Major General, și nemijlocit de conducerea Forţelor aerocosmice, - a declarat Șoigu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?