X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Letonia va achiziţiona rachete sol-aer Stinger din SUA

31 iul. 2015,, 20:00   Externe
3099 3

Foto: agerpres.ro

Letonia va achiziţiona anul viitor din Statele Unite ale Americii rachete sol-aer Stinger, cu rază scurtă, a anunţat vineri şeful Statului Major al armatei, la televiziunea publică LTV. Potrivit generalului Raimonds Graube, numărul rachetelor şi valoarea lor totală vor depinde de alcătuirea bugetului pentru 2016.

'Dacă totul se va desfăşura conform planului, vom conveni detaliile tehnice anul viitor, pentru că nu este vorba despre o simplă achiziţie, în joc fiind numeroase aspecte tehnice şi tactice', a menţionat generalul Graube. Achiziţionarea rachetelor Stinger, destinate contracarării elicopterelor şi avioanelor la mică altitudine, a fost decisă în cursul recentei vizite întreprinse de şeful Statului Major leton în SUA.

Rusia dispune de o importantă bază de elicoptere în apropierea frontierei cu Letonia, în regiunea Pskov. Cel mai probabil, rachetele Stinger vor staţiona la baza militară de la Adazi, lângă Riga, a mai indicat generalul. Această bază va primi de la toamnă armamentul greu american a cărui desfăşurare a fost anunţată în luna iunie. Letonia, stat membru NATO, îngrijorată de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi de luptele din Ucraina, s-a angajat să majoreze bugetul destinat apărării de la 1% din PIB în prezent, la 2% până în 2018, relateaza agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?