Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Yemen: Coaliția arabă a anunțat un armistițiu unilateral pentru cinci zile, în vigoare de luni

26 iul. 2015,, 01:00   Externe
3023 0

Foto: agerpres.ro

Coaliția arabă condusă de Arabia Saudită a decretat un armistițiu unilateral pentru cinci zile, începând de luni, în raidurile sale împotriva rebelilor în Yemen, pentru a permite accesul ajutoarelor umanitare, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de media oficiale saudite, transmite AFP.

Armistițiul va intra în vigoare luni la ora Yemenului 0,00 (duminică 21,00 GMT), dar coaliția își rezervă dreptul de a riposta pe durata celor cinci zile de armistițiu la orice ''activitate sau mișcări militare'' ale rebelilor șiiți houthi, se precizează în comunicat, citat de agenția saudită SPA.

Comunicatul arată că decizia coaliției a fost luată la cererea președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, refugiat la Ryad împreună cu o bună parte din guvernul său.

Șeful statului yemenit, ai cărui partizani au reușit să cucerească de la rebeli o mare parte din Aden, marele oraș din sud, după patru luni de război, a dorit armistițiul pentru ''a aduce și a distribui în țară maximum de ajutoare umanitare și medicale'' populației aflate în dificultate.

AFP amintește că două armistiții precedente, negociate de ONU, nu au fost respectate în teren, deoarece beligeranții n-au încetat luptele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?