X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Societatea civilă cere politicienilor să facă public Acordul de constituire a AIE 3

24 iul. 2015,, 12:30   Societate
4002 4

Societatea civilă cere politicienilor să facă public Acordul de constituire a AIE 3
Foto: europalibera.org

Un grup de organizații nonguvernamentale a lansat un apel la adresa PLDM, PD și PL, prin care le cere să facă public Acordul politic de constituire a noii coaliții, precum și anexele acestui document. În contextul demarării procedurii de formare a Guvernului, reprezentanții societății civile i-au atenționat pe politicieni să numească în fruntea ministerelor doar persoane integre, informează NOI.md.

Totodată, semnatarii apelului le cer guvernanților să ducă la bun sfîrșit reformele inițiate de guvernele precedente, dar și inițiativele legislative abandonate.

„Solicităm partidelor să asigure integritatea publică și criteriul reprezentării echitabile a femeilor și bărbaților în noul guvern, să-și asume prioritățile din programul de guvernare precedent și să intensifice eforturile pentru implementarea reformelor în sectorul justiției, combaterea corupției, asigurarea funcționalității CNI. Cerem să adopte în primele 100 de zile pachetul de legi privind introducerea cotei minime de reprezentare pentru femei și bărbați, amendamentele la legea cu privire la finanțarea partidelor politice, să asigure pachetul de legi cu privire la transparența proprietății în mass-media și adoptarea unui nou Cod al audiovizualului”, se arată în apelul ONG-urilor.

Reprezentanții societății civile s-au arătat indignați de faptul că pînă în prezent nu au fost invitați la discuții, pentru a examina noul program de guvernare.

„Așteptare noastră este ca cît mai curînd să se discute acest plan de guvernare și să fim și noi invitați. Vrem să cunoaștem ce a fost schimbat, ce a fost exclus", a menționat vicepreședintele Consiliul Național pentru Participare, Antonița Fonari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?