Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Moldova va putea exporta încă doi ani în SUA mărfuri industriale fără achitarea taxelor vamale

15 iul. 2015,, 16:20   Economie
2817 0

Молдова сможет экспортировать в США промышленные товары без пошлин еще два года
Foto: radio-resita.ro

Republica Moldova va putea exporta încă doi ani în SUA mărfuri industriale fără achitarea taxelor vamale, informează NOI.md. Potrivit Ministerului Economiei, președintele SUA, Barack Obama, a promulgat Legea cu privire la autorizarea Sistemului generalizat de preferințe comerciale (GSP) pînă la 31 decembrie 2017, după ce aceasta expirase la 31 iulie 2013. Prelungirea sistemului GSP va permite companiilor moldovenești să exporte mărfuri industriale pe piața SUA fără achitarea taxelor vamale încă doi ani.

În conformitate cu legislația SUA, scutirea de taxe vamale la importurile de mărfuri eligibile în cadrul GSP va intra în vigoare la 29 iulie 2015 și va fi valabil[ pe parcursul următorilor doi ani.

Acest document oferă retroactiv rambursarea taxelor plătite pentru mărfurile GSP eligibile, inclusiv a celor expirate, efectuate începînd cu 31 iulie 2013 pînă în prezent. Procedura poate dura pînă la 90 de zile. Informații detaliate despre modul în care poate fi obținută o rambursare vor fi prezentate ulterior. Pentru a afla mai multe informații generale cu privire la procedurile vamale, poate fi accesat site-ul Biroului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor al SUA - www.cbp.gov.

Oficiul reprezentantului comerțului al SUA (USTR) va efectua o revizuire a produselor GSP, iar în luna august va lansa revizuirea anuală pentru anul 2015 a produselor și a țărilor eligibile pentru GSP.

GSP este un program de promovare a creșterii economiei în curs de dezvoltare prin scutirea preferențială de taxe vamale la importul pe piața SUA pentru circa 5000 de produse din 122 de țări. GSP a fost instituit de SUA la 1 ianuarie 1976.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?