Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Incendiul de la Cernobîl: Nivelul de radioactivitate în Moldova este în limitele normei

14 iul. 2015,, 12:53   Societate
3137 0
Пожар в Чернобыле: Радиоактивный фон в Молдове в пределах нормы
Foto: mir24.tv
Informația a fost comunicată pentru NOI.md de ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, în legătură cu situația din zona de delimitare a Centralei Atomoelectrice de la Cernobîl.

„În legătură cu informațiile parvenite de la colegii ucraineni cu privire la lupta cu incendiul turbelor din pădurea de la Cernobîl, care continuă, serviciul nostru întreprinde toate măsurile prevăzute, precum și măsuri suplimentare de control. Acest lucru este confirmat și de reprezentanții Ministerului Mediului, cu care Serviciul nostru conlucrează. În cazul creșterii nivelului de radioactivitate sau apariției unor altor pericole, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va anunța imediat toți cetățenii țării”, a subliniat Liliana Pușcașu.

Amintim că în zona de delimitare a Centralei de la Cernobîl pompierii și salvatorii ucraineni deja de cîteva zile luptă cu incendiile de turbe. În legătură cu aceasta, partea ucraineană a anunțat despre un posibil pericol de emanare în atmosferă a unor substanțe nocive. Însă pînă în prezent, serviciile abilitate din Ucraina, Rusia și Belarus, care monitorizează în permanență situația din zonele adiacente, nu au înregistrat o creștere a nivelului radioactivității.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?