Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova solicită Spaniei să implementeze proiecte comune

9 iul. 2015,, 12:30   Economie
2164 0
Молдова предлагает Испанией внедрить совместные проекты
Foto: tribuna.md
Moldova este dispusă să implementeze împreună cu Spania proiecte comune în domeniul transportului, energeticii și infrastructurii. O declarație în acest sens a făcut președintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării al Regatului Spaniei, Ignacio Ybáñez, relatează NOI.md. El și-a exprimat speranța pentru o nouă etapă a relațiilor de cooperare între Moldova și Spania în domeniul economic, social și cultural.

Spicherul s-a pronunțat pentru organizarea misiunilor de afaceri în vederea atragerii în Moldova a investițiilor spaniole. Andrian Candu a mai solicitat susținerea autorităților spaniole în semnarea acordurilor privind protecția socială a cetățenilor moldoveni care locuiesc în Spania.

În cadrul discuțiilor președintele Parlamentului s-a referit printre altele la prioritățile legislative și evenimentele politice din țară. „Prioritățile noastre pentru următoarea perioadă sînt crearea unei coaliții parlamentare majoritare, învestirea noului guvern și reluarea negocierilor cu FMI pentru a continua procesul de implementare a agendei de reforme și de democratizare a țării, de creștere economică, crearea unui mediu de afaceri atractiv și lupta cu corupția. Pentru a implementa prevederile Acordului de asociere, este nevoie, în primul rînd, de stabilitate politică”, a declarat Andrian Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?