Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Crește numărul adresărilor la Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal al RM

9 iul. 2015,, 12:15   Societate
2770 0
Растет количество обращений в службу информации молдавской таможни
Foto: customs.gov.md
Serviciul Vamal este într-un proces de continuă modernizare şi identificare a celor mai bune soluţii pentru a oferi persoanelor fizice şi agenţilor economici informaţii de interes public. În acest scop a fost creat Centrul Unic de Apel (Call – Center) al Serviciului Vamal, comunică Serviciul de presă al instituției.

Linia de informare vine în sprijinul tuturor cetăţenilor care sunt interesaţi de condiţiile de trecere a bunurilor peste frontiera națională.

Numărul persoanelor care solicită informații privind regulile de traversare a frontierei este în continuă creștere, fapt ce confirmă utilitatea serviciului. Astfel, doar pe parcursul lunii iunie, în adresa Centrului Unic de Apel au fost înregistrate în jur de 600 solicitări, atât din partea persoanelor fizice, cât și a mediului de afaceri.

În urma examinării solicitărilor parvenite, cele mai frecvente întrebări vizează modul de traversare a frontierei de stat de către persoanele fizice cu produse alimentare, limita admisibilă, actele normative; introducerea şi scoaterea medicamentelor; introducerea şi scoaterea mijloacelor băneşti; vămuirea unităţilor de transport și modul de îmatriculare a acestora.

Recepţionarea apelurilor la linia de informare se efectuează în zilele de lucru între 08.00-17.00 de către operator. În afara zilelor şi orelor de lucru, toți solicitanții pot înregistra mesajul prin intermediul robotului. Operatorii preiau toate întrebările și le examinează în vederea oferirii unor informații complete și veridice.

Pentru orice detalii cu privire la activitatea vamală, Vă rugăm să contactați numărul Call Center al Serviciului Vamal: + (373 22) 574 111. Tot la acest nr. de telefon, pot fi sesizate fraudele vamale și actele de corupție cu implicarea inspectorilor vamali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?