X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Șevciuk a dispus pregătirea paradei militare

9 iul. 2015,, 08:35   Societate
2898 2

Foto: novostipmr.com

Pe 2 septembrie, Tiraspolul intenționează să organizeze o paradă militară cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la proclamarea nerecunoscutei RMN. Un ordin în acest sens a fost semnat miercuri, 8 iulie, de liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, informează NOI.md.

Parada militară urmează să se desfășoare pe 2 septembrie, pe piața centrală din Tiraspol. Ministrul Apărării al nerecunoscutei RMN, Alexandr Lukianenko, a fost abilitat să se ocupe de organizarea și desfășurarea manifestației.

La paradă se preconizează participarea unei coloane de tehnică de luptă și tehnică militară specială, dar și a 37 de coloane de unități din cadrul ministerelor și instituțiile nerecunoscutei republici (23 din partea Ministerului Apărării, 9 din partea MAI, cîte una din partea KGB-ului, Ministerului Justiției, Comitetului de anchetă, Comitetul vamal și Trupelor de cazaci).

Ministrul Finanțelor al Transnistriei a primit indicația să „asigure finanțarea necesară pentru pregătirea și desfășurarea paradei militare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?