Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Petras Auštrevičius: În RM ar trebui aplicate reguli transparente cu privire la politicieni si participarea lor în alegeri

8 iul. 2015,, 16:45   Politică
3333 2
Ауштрявичюс: В РМ необходимо ввести прозрачные правила в отношении политиков и их участия в выборах
Foto: tsn.ua
Republica Moldova are nevoie de o legislaţie care să reglementeze procedura de participare în alegeri pentru a evita accederea la putere a unor persoane controversate, dar şi pentru a nu permite implicări din exterior.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius, raportorul pentru Republica Moldova în cadrul Parlamentului European, solicitat să comenteze rezultatele alegerilor locale care s-au desfăşurat recent în ţara noastră.

„Există câteva figuri foarte controversate, printre care un om de afaceri care se presupune că ar fi fost implicat în scandalul furtului acelui miliard de dolari (n. r. - Ilan Shor, Orhei) iar un altul (n.r. - Renato Usatîi) care are susţinere rusească pe faţă. Cred că în Moldova ar trebui aplicate reguli transparente cu privire la politicieni şi participarea lor la alegeri şi în administraţia publică. De asemenea, Legea finanţării partidelor politice ar trebui aplicată mai viguros, astfel ca nici o altă ţară să nu se mai implice în politicile din Republica Moldova. Acest lucru este foarte important”, a declarat Petras Auštrevičius în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Raportorul pentru Republica Moldova în cadrul Parlamentului European s-a referit şi la şansele ţării noastre de a deveni membru al UE, accentuând totodată că pentru aceasta Moldova trebuie să suporte reforme fundamentale.

„Trebuie să precizez că eu consider că Moldova este îndreptăţită să devină membru al UE. Acest lucru se poate produce într-un viitor îndepărtat, poate fi vorba de mulţi ani de-acum încolo, dar ar trebui să repetăm constant că într-o zi Moldova se va alătura UE. Mergând prin ţară am cunoscut mulţi tineri de viitor, competenţi, care pot deveni fără probleme în viitor colegi cu mine aici, în PE. Dar pentru asta ţara trebuie reformată. Moldova poate deveni o ţară membră UE, dar trebuie să se schimbe din punct de vedere economic, politic, social. Are şanse mari şi dreptul istoric de a fi parte din UE”, a conchis europarlamentarul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?