X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Renato Usatîi a organizat în municipiul Bălți turneul de fotbal „Lupta portarilor”

7 iul. 2015,, 10:50   Societate
2727 2
Усатый организовал футбольный турнир "Битва вратарей"
Foto: point.md
„Lupta portarilor” – astfel a fost denumit turneul goalkeeperilor, organizat în weekendul trecut în capitala de nord a Moldovei, de către primarul de Bălţi, Renato Usatîi, şi fostul portar moldovean Adrian Bogdan, relatează Infotag.

La turneu au participat peste 100 de portari din toate raioanele Moldovei. Oaspeţi speciali au fost portarul român Helmuth Duckadam şi fostul portar al selecţionatei URSS Rinat Dasaev.

„Mă bucur că, datorită iniţiativei prietenului meu Adrian Bogdan, turneul pe care l-am desfăşurat la Chişinău în decursul ultimilor cîţiva ani acum a fost organizat la Bălţi. Întotdeauna spuneam că statutul regiunilor Moldovei trebuie ridicat”, a spus Usatîi, vorbind la începutul turneului.

Portarul Dasaev a spus că asemenea turnee ca "Lupta portarilor" sînt foarte importante şi necesare, deoarece în spaţiul postsovietic nivelul fotbalului în ultimii 10 ani a scăzut.

În competiţia portarilor învingător a ieşit Serghei Florea, care l-a învins în final pe Vladimir Livşiţ cu scorul de 5:2. În calitate de premiu Florea a primit 2 mii de euro, iar adversarul său – 1 mie.

Între juniori cîştigător a devenit Lucian Cebotari din Bălţi, premiat cu 1 mie de euro. Adversarul său în finală a devenit Adrian Golubceac. Pe locul doi el a primit 500 de euro. Premiul spectatorilor l-a primit Margareta Panova, portarul selecţionatei de femei a Moldovei. Ea a devenit unica fată care a ajuns în sferturile de finală între juniori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?