X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Imperial Vin şi Mold-Nord pot începe livrările de vin în Rusia deja în august

7 iul. 2015,, 10:35   Economie
2530 0
Imperial Vin и Mold-Nord могут начать поставки вина в Россию уже в августе
Foto: ipn.md
În curînd două companii vinicole din Moldova – Imperial Vin şi Mold-Nord – vor începe livrările de vin în Rusia.

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Eduard Grama a relatat corespondentului "Infotag" că se prevede ca exportul să înceapă în primele zile ale lunii august.

El a spus că pentru obţinerea permisiunii de export urmează a fi prezentate mostre pentru certificare şi acreditare, deoarece în acest caz este vorba despre un nou contract şi de aceea este necesar ca toate normele procedurale să fie respectate.

"Eu cred că în iulie se va rezolva problema, iar din august vor începe livrările", a spus Grama.

Totodată, el a subliniat pasivitatea companiilor vinicole din Moldova, care, din cauza unei serii de cauze, nu se grăbesc să întreprindă acţiuni organizaţionale pentru reluarea exportului în Rusia.

"În primul rînd, acum nu este sezonul: pentru regiunile îndepărtate ale Rusiei sezonul va începe în a doua jumătate a lunii august, iar pentru Moldova – doar la sfîrşitul lunii septembrie. În al doilea rînd, Imperial Vin au comunicat că în legătură cu inflaţia, atît Moldova, cît şi Rusia nu sînt interesate de livrarea unui sortiment larg de poziţii comerciale", a explicat viceministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?