Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul Agriculturii speră la extinderea cooperării cu America de Sud

7 iul. 2015,, 10:25   Economie
2289 0
Минсельхоз рассчитывает на расширение сотрудничества с Боливией
Foto: infotag.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Moldova speră la dinamizarea cooperării cu statele din America de Sud. Ministerul a desfăşurat întrevederi cu antreprenorii din Bolivia, care au efectuat în Moldova o vizită de informare.

Viceministrul Agriculturii Vlad Loghin a relatat agenției "Infotag" că în cadrul întrevederii la Chişinău, dedicate deschiderii în Bolivia a consulatului onorific al Republicii Moldova, reprezentanţii ministerului de profil au relatat despre potenţialul pieţei, discutînd domenii concrete de cooperare.

"În cadrul discutării intereselor am aflat că antreprenorii din Bolivia sînt interesaţi de fasolea uscată, a semifabricatelor din quinoa organică, sucuri concentrate, plante medicinale. De asemenea, ei doresc să realizeze în Republica Moldova o serie de proiecte investiţionale", a spus Vlad Loghin.

Potrivit lui, un alt aspect important al negocierilor a devenit importul în Moldova a cărnii din Bolivia, însă Moldova nu o poate procura în cantităţi mari.

"Noi am propus să fie acordată mai multă atenţie vecinilor noştri Ucraina şi Rusia. Dacă este vorba despre importul a 15 containere de carne, unul îl putem lua noi, însă pentru restul trebuie căutate alte piețe de desfacere", a explicat Loghin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?