X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Persoanele condamnate vor fi monitorizate electronic

3 iul. 2015,, 15:16   Societate
2150 0

Persoanele condamnate vor fi monitorizate electronic
Foto : kanald.ro

Persoanele aflate în arest la domiciliu sau cele condamnate cu suspendare vor fi monitorizate electronic, cu ajutorul brățărilor și emițătoarelor. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi, în lectură finală de Parlament, notează NOI.md.

Potrivit proiectului, condamnaţii vor purta brăţări şi emiţătoare care, datorită tehnologiilor GPS, vor semnaliza, prin telefon (mobil, staţionar), centrului de monitorizare încălcarea zonelor permise pentru aflare. Astfel, Ministerul Justiției își propune să prevină cazurile de încălcare a condiţiilor de probaţiune.

Documentul prevede normele de prevenire a cazurilor de încălcare a condiţiilor de probaţiune şi asigurare a securităţii cetăţenilor. Pînă în anul 2018, Ministerul Justiţiei și-a propus să reducă, cu 30 la sută, numărul încălcărilor condiţiilor probaţiunii.

Din bugetul de stat au fost deja prevăzuți 500.000 de lei pentru a introduce brăţările electronice de monitorizare în uz. Potrivit Ministerului Justiției, brățările electronice ar putea fi introduse din a doua jumătate a anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?