Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Carabinierii au arestat doi nord-africani care plănuiau atentate în Italia

1 iul. 2015,, 17:20   Externe
2386 0

Foto: tv7.md

Carabinierii au arestat miercuri doi nord-africani care plănuiau atentate în Italia şi alte zece persoane care se pregăteau să plece la luptă în Siria, au declarat surse citate de agenţia ANSA în pagina electronică.

Cei doi nord-africani au fost arestaţi în timpul unui raid efectuat miercuri dimineaţă, în cadrul unei anchete a procurorilor din Roma privind o celulă islamistă care ar avea legături cu reţeaua teroristă al-Qaida. O a treia persoană care se află deja în închisoare este de asemenea investigată.

Anchetatorii au afirmat că suspecţii intenţionau "să organizeze şi să comită acte teroriste în Italia şi Africa de Nord" şi, prin urmare, au fost acuzaţi de terorism internaţional.

Într-o operaţiune antiteroristă separată, poliţia italiană a arestat miercuri zece persoane, membre a două familii, care se pregăteau să plece în Siria pentru a se alătura jihadului, au precizat sursele citate de ANSA.

Arestările au fost efectuate în provinciile Milano, Bergamo şi Grosseto, precum şi într-un oraş din Albania. Cinci albanezi şi un cetăţean canadian figurează printre persoanele reţinute. Cele două familii erau înrudite în urma căsătoriei dintre o italiancă şi un albanez, au adăugat sursele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?