X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

„Rospotrebnadzor” încă nu a decis să permită accesul conservelor moldovenești în Rusia

30 iun. 2015,, 15:00   Economie
2586 6

Роспотребнадзор пока не решился пустить в Россию молдавские консервы
Foto: ural.aif.ru

Specialiștii de la „Rospotrebnadzor” continuă să verifice mostrele de producție prezentate de fabricile de conserve din Republica Moldova. O decizie finală privind permiterea accesului conservelor moldovenești pe piața rusă încă nu a fost luată. Potrivit presei ruse, declarația a fost făcută jurnaliștilor de șefa „Rospotrebnadzor”-ului, Ana Popova, notează NOI.md.

„Încă nu s-au încheiat analizele de laborator. În baza acestor date ulterior vom lua o decizie în acest sens. Noi nu ne ocupăm cu deschiderea pieței, ci de întreprinderi concrete”, a spus Popova.

Amintim că, în ajun, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova a anunțat că partea rusă s-a arătat dispusă pentru reluarea treptată a exporturilor din Moldova. Declarația a fost făcută după încheierea negocierilor de la Moscova cu participarea copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-rusă pentru cooperare economică, Victor Osipov și Dmitri Rogozin, la care a participat și viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama. Părțile au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul agricol și posibilitatea anulării restricțiilor la exportul în Rusia a producției agricole moldovenești.

Amintim că, în perioada 22-25 iunie, un grup de experți de la „Rospotrebnadzor” s-a familiarizat cu activitățile privind asigurarea calității și siguranței producției la cinci întreprinderi de conserve din fructe și legume din Moldova: „Stamcom” SRL, întreprinderea moldo-rusă „Coval & Co”, „Iliada-Plus” SRL, SA „Alfa-Nistru” și SA „Natur Bravo”. La momentul actual, „Rospotrebnadzor” deja efectuează expertiza mostrelor de producție de la companiile „Alfa-Nistru” și „Natur Bravo” și „Iliada-Plus”.

În vederea permiterii graduale a conservelor de fructe și legume moldovenești pe piața rusă după analizarea rezultatelor vizitei experților ruși în Moldova, va fi luată decizia cu privire la verificarea mostrelor de producție de la alte întreprinderi moldovenești, care au fost vizitate de specialiștii de la „Rospotrebnadzor”.

„Rospotrebnadzor” a interzis importul de conserve din fructe și legume din Moldova pe 18 iulie 2014, motivînd prin încălcarea legislației în domeniul protecției drepturilor consumatorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?