X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un grup de hackeri ruși, suspectat că ar fi în spatele atacului cibernetic asupra parlamentului german

20 iun. 2015,, 02:00   Externe
4303 1

Foto: topnews.ru

Grupul de hackeri ruși Sofacy este suspectat că se află în spatele atacului cibernetic de șase luni asupra parlamentului german care a luat sfârșit la 20 mai, a declarat vineri pentru DPA un expert familiarizat cu dosarul. Există "dovezi concrete" că atacatorii, care au folosit mai multe valuri de virusuri Troian pentru a-și extinde gradual accesul la așa-numită rețea Parlakom, erau membri ai grupului Sofacy, numiți uneori și APT28.

Grupul operează din 2006 și este finanțat de guvern, a precizat sursa citată. Informația intervine în contextul în care parlamentarii germani au primit instrucțiuni să rămână în alertă și să se asigure că urmează liniile directoare privind securitatea cibernetică pe viitor, potrivit unui email consultat de DPA vineri.

"Deși scurgerea de date a încetat la 20 mai, amenințarea nu s-a terminat", a scris în emailul menționat directorul Bundestagului, Horst Risse, care a atras atenția și asupra faptului că parlamentarii ar trebui să se abțină să acceseze linkuri și fișiere necunoscute primite pe email.

De asemenea, destinatarii acestui email au fost sfătuiți să-și schimbe parolele regulat și să folosească un software de încriptare pentru documentele sensibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?