X 
Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Ministrul român de externe: Este important ca noul guvern să fie susținut de o coaliție stabilă (VIDEO)

17 iun. 2015,, 14:53   Politică
3782 2

Ministrul român de externe: Este important ca noul guvern să fie susținut de o coaliție stabilă
Foto: noi.md

Rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova reconfirmă faptul că există o aderență clară a cetățenilor la valorile europene. Declarația aparține ministrului român de externe, Bogdan Aurescu, și a fost făcută astăzi la Chișinău, în cadrul unei întrevederi cu Natalia Gherman, informează NOI.md.

„Sperăm că un nou guvern să se formeze cît mai curînd cu putință. Acest lucru este extrem de necesar pentru stabilitatea Republicii Moldova. Este important ca acest guvern să fie susținut de o coaliție majoritară stabilă, capabilă să consolideze parcursul european”, a declarat Bogdan Aurescu în fața jurnaliștilor.

Totodată, oficialul a precizat că România va continua să acorde sprijinul necesar Republicii Moldova întru realizarea aspirațiilor sale de integrare europeană. Cu toate acestea, ministrul a declarat că pentru avansarea pe calea reformelor e nevoie de o consolidare a voinței politice.

„Chiar dacă summitul de la Riga nu adus acele rezultate vizionare la care și noi, și Republica Moldova au sperat, totuși perspectiva europeană nu o poate lua nimeni, pentru că ea intră în codul genetic al cetățenilor. Subliniez importanța pe care o are consolidarea voinței politice a Chișinăului de avansare pe direcția reformelor. Este nevoie ca autoritățile să mențină ritmul de execuție a proiectelor de anvergură pe care le-am lansat”, a spus Aurescu.

Ministrul român a mai anunțat că în viitorul apropiat va avea loc o întîlnire trilaterală la nivelul miniștrilor de externe ai Republicii Moldova, României și Ucrainei.

La rîndul său, Natalia Gherman i-a mulțumit omologului său român pentru suportul acordat. „Această vizită este încă un pas spre consolidarea relației speciale, privilegiate, care există între Moldova și România. Pe 27 aprilie am aniversat cinci ani de la semnarea Declarației comune prin care s-a lansat Parteneriatul strategic în susținerea integrării europene”, a spus Gherman.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?