X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Cabinetul de miniștri și-a prezentat demisia

16 iun. 2015,, 17:25   Politică
5157 2

Cabinetul de miniștri și-a prezentat demisia
Foto: inprofunzime.md

Membrii cabinetului de miniștri și-au prezentat astăzi demisia, după anunțul făcut săptămîna trecută de Chiril Gaburici. Conform procedurii, cererea de demisie a întregii componențe a guvernului urmează a fi prezentată Parlamentului. Actualul cabinet își va exercita atribuțiile pînă la investirea unui nou executiv, informează NOI.md.

„Avînd în vedere articolul 101 din Constituție, care prevede că în cazul demisiei prim-ministrului demisionează întregul guvern urmează să oficializăm cererea respectivă și să o prezentăm Parlamentului sub formă de cerere de demise, așa cum prevede articolul 6 din Legea cu privire la guvern. Ulterior, Parlamentul urmează să ia act de această decizie, iar Guvernul va continua să exercite doar funcțiile de administrare a treburilor publice pînă la depunerea jurămîntului de către un nou Guvern”, a precizat Gaburici. Premierul le-a mulțumit colegilor săi din executiv și le-a urat succes.

În legătură cu faptul că astăzi s-a desfășurat ultima ședință a Guvernului Gaburici, miniștrii au examinat și aprobat un număr record de hotărîri și proiecte de lege – în total peste 55 de documente.

Precizăm că guvernul condus de Chiril Gaburici a fost învestit pe 18 februarie curent, cu votul deputaților PLDM, PD și PCRM. Săptămîna trecută, prim-ministrul în exercițiu și-a anunțat demisia din funcție, în legătură cu dosarul intentat pe numele său de Procuratura Generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?