X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filat: Chișinăul nu mai poate fi guvernat ca și cum ar fi proprietatea unui SRL

15 iun. 2015,, 15:47   Politică
3965 6

Filat: Chișinăul nu mai poate fi guvernat ca și cum ar fi proprietatea unui SRL
Foto : noi.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, a sugerat că rezultatele înregistrate în municipiul Chișinău la alegerile de ieri sînt o consecință a modului defectuos în care puterea locală a cooperat cu cea centrală. Declarația a fost făcută de politician astăzi, în cadrul unui briefing, notează NOI.md.

„Ce se întîmplă la Chișinău este rezultatul modului în care s-a înțeles pe parcursul a opt ani să lupți cu cei care de fapt îți sînt parteneri, este rezultatul unei maniere de comportament, atunci cînd în loc de cooperare se alege atacul la persoană, injuriile. Rezultatul pe municipiu este unul care a fost ușor de prezis. Ne-am așteptat la un rezultat mai bun, doar că procesul electoral trebuie văzut ca fiind un proces continuu, nu care se rezumă la un exercițiu electoral. Este evident că Chișinăul nu mai poate fi guvernat prin acțiuni egoiste, dușmănoase și prin încercări de a vedea capitala țării ca fiind proprietatea unei familii, ca să nu spun a unui SRL”, a explicat Filat.

Liberal-democratul se arată convins că la nivel de țară, partidele proeuropene au cîștigat aceste alegeri locale, în timp ce partidele așa-zis „antinaționale” au pierdut scrutinul. Potrivit lui, PLDM a înregistrat un rezultat bun pe țară în aceste alegeri.

„În pofida atacurilor fără precedent, a campaniilor de denigrare, PLDM a luat un rezultat bun. Sîntem pe primul loc la nivel de consilii raionale în 13 raioane, pe locul 2 în 10 raioane, pe locul 3 în patru raioane”, a menționat Filat.

Politicianul a mai anunțat că astăzi a discutat cu șeful statului, Nicolae Timofti, despre necesitatea formării unei coaliții proeuropene. Totodată, Vlad Filat a avut discuții la acest subiect și cu președintele Partidului Popular European, Iurie Leancă, în această seară urmînd să continue discuțiile cu democrații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?