X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Filat: Pasul lui Gaburici va servi drept precedent pentru clasa politică din Moldova

12 iun. 2015,, 13:48   Politică
6518 8

Filat: Pasul lui Gaburici va servi drept precedent pentru clasa politică din Moldova
Foto : noi.md

Demisia premierului Chiril Gaburici este regretabilă pentru situația în care se află Republica Moldova la ora actuală, dar, în același timp, una firească. Astfel a comentat liderul PLDM, Vlad Filat, decizia premierului de a se retrage din fruntea cabinetului de miniștri, notează NOI.md.

Potrivit lui Filat, în lumina ultimelor informații privind suspiciunile despre studiile premierului, gestul lui Gaburici este unul firesc.

„Eu apreciez acest pas ca fiind unul demn, curajos, care va servi drept precedent, pe viitor, pentru clasa politică din Moldova. Este de datoria noastră să identificăm cît mai rapid soluții pentru situația deloc ușoară în care ne aflăm, să asigurăm în Republica Moldova o guvernare eficientă. Vom începe imediat acest dialog pentru crearea unei majorități parlamentare stabile”, a comunicat Filat.

Politicianul a anunțat că a avut deja primele discuții la acest subiect cu președintele Nicolae Timofti și cu liderul PD, Marian Lupu. În scurt timp, liberal-democratul va lua legătura și cu liderul PL, Mihai Ghimpu.

„Vom discuta cu toți cei care doresc continuarea parcursului european. Ne dorim o majoritate clară, stabilă, care să acorde sprijin politic deplin noului guvern, nu mai astfel vom face față problemelor care stau în fața noastră”, a punctat Filat.

În contextul apropierii alegerilor locale, politicianul a adresat și un mesaj alegătorilor. „Îndemn cetățenii ca duminică să voteze cu maximă responsabilitate. Acele partide și personaje care promovează separatismul și interesele străine țării să fie taxate de către cetățeni”, a spus Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?