X 
Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Gaburici solicită demiterea conducerii Procuraturii Generale, BNM și CNPF

8 iun. 2015,, 09:45   Politică
2740 5

Foto: noi.md

Premierul Chiril Gaburici cere demisia întregii conduceri a Procuraturii Generale, a conducerii Băncii Naționale, precum și a conducerii Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Un demers în acest sens a fost expediat de prim-ministrul Republicii Moldova pe adresa șefului statului, a președintelui Parlamentului și deputaților.

Solicitarea a fost făcută publică nu printr-un comunicat de presă, așa cum se obișnuiește, ci printr-o fotocopie a documentului oficial, publicată pe pagina de Facebook a premierului Gaburici.

„În urma ședinței de ieri a Comitetului Național pentru Stabilitate Financiară, am realizat că întregul sistem financiar al Republicii Moldova este sub asediu și mai multe instituții financiare sunt în pericol. Guvernul este lipsit de pârghii, iar instituțiile abilitate ezită să soluționeze aceste probleme”, spune Chiril Gaburici.

El sugerează că pentru ocuparea funcțiilor care vor deveni vacante trebuie organizat un concurs public, cu implicarea largă a societății civile și partenerilor de dezvoltare.

„Nu vreau să privesc pasiv cum grupuri de interese distrug țara. Eu nu negociez cu nimeni bunăstarea și viitorul copiilor noștri”, accentuează premierul Gaburici.

El oferă tuturor celor solicitați o lună, afirmând că, în opinia lui, acest termen este suficient pentru demiterea funcționarilor menționați și inițierea concursurilor pentru suplinirea funcțiilor acestor funcții.

În caz contrar, Chiril Gaburici promite că își va prezenta demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?