X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ciocan respinge acuzațiile la adresa CEC

2 iun. 2015,, 11:27   Politică
2484 3

Iurie Ciocan respinge acuzațiile la adresa CEC
Foto: newsmoldova.md

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, dezminte faptul că instituția ar fi utilizat fraudulos datele cu caracter personal ale alegătorilor. Precizarea a fost făcută în contextul acuzațiilor aduse de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, care a efectuat recent un control inopinat la sediul instituției, informează NOI.md.

Potrivit lui Ciocan, faptul că verificarea activității CEC pentru anii 2012-2015, la capitolul utilizării datelor cu caracter personal, are loc acum, cu două săptămîni înainte de alegeri, este suspectă. Funcționarul a dat asigurări că instituția nu a admis nicio abatere de la legislație în această privință.

„Ni se incriminează că avem peste şapte mii de fişiere care ar conţine date cu caracter personal procesate ilegal. Noi nu sîntem de acord cu acest lucru, pentru că noi credem că tot ce am făcut, am făcut în baza, în primul rînd, a Codului electoral şi ne-am condus de cele mai înalte standarde internaţionale. Noi sîntem o instituţie certificată în baza standardelor ISO internaţionale, ceea ce presupune un înalt nivel de securitate şi protecţie a datelor. Controlul a fost efectuat pornind de la autosesizarea instituţiei abilitate, iar ei, la rîndul lor, fiind sesizaţi de către o doamnă. Pentru noi a rămas o enigmă de ce anume acum”, a explicat Ciocan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Precizăm că recent paginile web ale Comisiei Electorale Centrale au fost suspendate ca urmare a controlului inopinat inițiat de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. La momentul actual, divergențele apărute între cele două instituții sînt depășite. În aceste condiții, Comisia a reluat activitatea paginilor sale web.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?