Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rusia vrea să construiască nave militare proprii după eventuala anulare a contractului Mistral

27 mai. 2015,, 15:20   Externe
2393 5

Foto: ruvr.ru

Rusia a anunţat, marţi, că intenţionează să anuleze contractul în valoare de 1,2 miliarde de euro cu Franţa pentru achiziţionarea navelor Mistral, precizînd că va construi propriile ambarcaţiuni militrare, informează site-ul agenţiei DPA.

"Rusia nu va mai lua navele Mistral. Am depăşit această etapă", a declarat Oleg Bociariov, şeful Comisiei ruse pentru industria militară.
"Acum are loc o singură discuţie - referitoare la suma care trebuie rambursată Rusiei", a spus Bociariov.

"Intenţionăm să construim propriile noastre nave, pentru că avem o ideologie uşor diferită privind sarcinile unei nave de atac", a subliniat oficialul rus, fără a oferi în detalii.

Autorităţile franceze analizează posibilitatea anulării contractului privind livrarea navelor militare Mistral Rusiei, însă suma care ar urma să fie rambursată este puţin mai mică decît bugetul alocat proiectului de către Moscova. În virtutea unui contract de 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de euro) semnat în anul 2011, Parisul trebuia să livreze Rusiei două nave portelicopter de tip Mistral. Pe fondul crizei din Ucraina, navele nu au fost încă livrate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?