Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Polițele de asigurare RCA îi vor costa pe proprietarii autovehiculelor din Transnistria cu 30 la sută mai ieftin

26 mai. 2015,, 09:45   Societate
2282 0
Foto: caleaeuropeana.ro
Potrivit dispoziției președintelui, în Hotărîrea privind particularitățile asigurării obligatorii de răspundere civilă a proprietarilor mijloacelor de transport, Guvernul a introdus modificări, cea mai importantă dintre care presupune reducerea prețului poliței de asigurare pentru proprietarii mijloacelor de transport, înregistrate în Transnistria, cu 30 la sută de la mărimea stabilită.

„Prima de asigurare de bază pentru asigurarea răspunderii civile a posesorilor de automobile se stabilește în valoare de 335 (trei sute treizeci și cinci) de ruble RMN pe an, cu aplicarea unui coeficient de rectificare de 0,7 pentru mijloacele de transport înregistrate pe teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene”, este menționat în document.

Totodată, deținători de autovehicule din Transnistria vor putea încheia contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto cu companiile de asigurare licențiate, pe un termen de la 6 pînă la 12 luni.

Hotărîrea Guvernului mai stipulează că cota primei de asigurare de bază direcționată pentru plata despăgubirii de asigurare trebuie să constituie cel puțin 65 la sută. Companiile de asigurare care efectuează asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto sînt obligate să direcționeze cel puțin 5 la sută din prima de asigurare de bază în Fondul de compensare.

Notă: Fondul de compensare se formează pentru plata despăgubirilor pentru vătămări corporale sau deces, în cazul în care mijlocul de transport sau persoana vinovată de producerea accidentului rutier au rămas neidentificate, precum și în cazurile de deteriorare sau distrugere a bunurilor și vătămărilor corporale și decesului, dacă posesorul mijlocului de transport responsabil pentru producerea accidentului rutier nu a încheiat contractul de asigurare obligatorie de răspundere civilă a proprietarilor de autovehicule sau mijlocul de transport a fost procurat nelegitim.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?