Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Streleț despre modificarea Codului audiovizualului: Nu este un proiect antirus

25 mai. 2015,, 16:37   Politică
3556 8

Streleț despre modificarea Codului audiovizualului: Nu este un proiect antirus
Foto :inprofunzime.md

Noul proiect de lege privind interzicerea propagandei străine la posturile televizate este menit să securizeze spațiul informațional și să sporească producția autohtonă. Declarația aparține liberal-democratului Valeriu Streleț și a fost expusă în cadrul audierilor publice organizate astăzi la Parlament, pe marginea modificărilor la Codul audiovizualului. La dezbateri au participat și reprezentanții presei, notează NOI.md.

Deputatul PLDM a negat că noile reglementări ar fi îndreptate împotriva Rusiei sau împotriva anumitor posturi TV autohtone. Precizarea a fost făcută de Valeriu Streleț după ce jurnalista Lorena Bogza a menționat că prin acest proiect se încearcă monopolizarea spațiului audiovizualului.

„Reieșind din experiența acumulată în campanie electorală, obiectivul a fost de a securiza cumva spațiul informațional. Acest proiect nu este unul strict antirus și nu este unul strict anti-ProTV. Sub incidența acestor prevederi cad și alte televiziuni importante din SUA, mă refer la CNN, «Bloomberg». Există necesitatea de a proteja spațiul informațional și a impulsiona dezvoltarea televiziunii autohtone. Nu vreau să zic că unele posturi parazitează pe retransmisie, dar cam pe aici ne aflăm, iar atunci cînd unele televiziuni nici nu se obosesc să pună subtitrări este o problemă gravă”, a explicat Streleț.

Deputatul a precizat că posturile de televiziune vor avea la dispoziție șase luni pentru a se conforma noilor prevederi, iar dacă în acest interval de timp nu vor reuși să se adapteze, Legislativul ar putea revizui acest proiect.

Unul dintre autorii proiectului, democratul Sergiu Sîrbu a precizat astăzi că în noua redacție a documentului au fost excluse prevederile care au trezit nemulțumirea ONG-urile de media. Documentul stipulează că posturile radio şi TV vor trebui să aibă zilnic cel puţin opt ore de produs autohton în intervalul de timp 6.00 – 24.00. Şase ore dintre acestea vor fi difuzate în orele de maximă audienţă, iar cel puţin patru ore - în limba de stat. Totodată, noile reglementări interzic radiodifuzorilor să utileze sigla altor posturi de televiziune mai mult de două ore pe zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?